Dagelijkse ronde om uw wiellader

Voor u aan de slag gaat met uw wiellader is het belangrijk om de eerst machine na te lopen. Hiermee spoort u problemen in een vroeg stadium op en voorkomt u eventuele schade.

Transmissie

Begin uw rondje om de wiellader aan de linkerkant ter hoogte van de cabine. Hier start u met het controleren van het peil van de transmissie vloeistof en of alle  transmissie kabels nog goed vast zitten. Controleer vervolgens of de leidingen en koppelingen vast zitten en niet lekken. Controleer de hydrauliek altijd met handschoenen aan ter bescherming van uw handen.

Linkervoorwiel

Vervolgens is het linkervoorwiel aan de beurt. Haal scherpe stenen tussen het profiel van uw banden weg en controleer de band op krassen. Bekijk vervolgens of de buik van de band nog in orde is en of de vorm nog goed is. De velg is het volgende onderdeel dat uw attentie behoeft, let hierbij vooral goed op of alle losse onderdelen nog goed vast zitten. Ook is het belangrijk om te kijken of er breuklijnen zichtbaar zijn in de velg. Als u tijdens het werk zware lasten tilt met uw machine zorg dan dat de voorbanden harder opgepompt zijn dan uw achterbanden. Controleer vervolgens nog de achterkant van uw wiel op lekkage bij de aansluiting met de as.

Hefarmen

Controleer alle onderdelen op hefarmen op slijtage en lekkage. Doet dit vervolgens ook voor uw aangesloten snelwissel. Loop tevens visueel ook altijd de leidingen na.

Bak

Het volgende belangrijke onderdeel dat u ter controle aandoet is de bak. Deze dient paralel aan de grond te lopen, mocht dit niet geval zijn dan is de kans aanwezig dat 1 van uw banden lek of zacht is. Controleer de bak vervolgens op missende, afgebroken of kapotte onderdelen. Loop de bak ook na op opmerkelijke slijtage of breuklijnen.

Cilinderstang

Controleer of de cilinderstang nog goed aansluit en let goed op of er krassen aanwezig zijn.

Rechtervoorwiel en Rechterachterwiel

Herhaal de handelingen zoals beschreven bij het linkervoorwiel.

Cabine

Controleer de buitenkant van de cabine op beschadigingen.

Motor

Loop allereerst de luchtinlaten na om te controleren of deze niet verstopt zijn geraakt. Open vervolgens de beschermklep en controleer alle onderdelen van de motor op lekkages of andere onregelmatigheden. Vervolgens kunt u het oliepeil controleren, let hierbij ook op of er brandstof of antivries in uw olie beland is. Check vervolgens het peil van de koelvloeistof en uw brandstoffilter.

Linkerachterwiel

Herhaal de handelingen zoals beschreven bij het linkervoorwiel.

Onderkant

Als laatste punt van uw dagelijkse ronde controleert u de onderkant van uw wiellader op lekkage of beschadigingen.

 

  • De grootste in grondverzet sinds 1926
  • Gemakkelijk te financieren
  • Standaard 2 jaar garantie
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder

Pon Equipment BV

Donkerekade 2, 4214 KD Vuren
info@poncompact.nl, 018 - 351 5070
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder
De cart is nog leeg!

Bekijk onze producten en vind uw CAT naar keuze.

Minigravers
Bekijk alle
Wielladers
Bekijk alle