308

Minigraver
CAT 308E2 CR

€1073,00 p.m. | €72950 totaal
Koop deze CAT
machine draaien
  • De grootste in grondverzet sinds 1926
  • Gemakkelijk te financieren
  • Standaard 2 jaar garantie
Productomschrijving

Compacte draaistaal
Het ontwerp met de compacte draaicirkel maakt de machine veelzijdiger en biedt de mogelijkheid om in krappe ruimtes te werken. De draaistraal van de opbouw blijft binnen 280 mm van de onderwagen, wat flexibiliteit biedt voor verschillende toepassingen op het werkterrein met minder risico van beschadiging en minder stress voor de machinist. Hierdoor kan de machinist zich concentreren op zijn werk zonder zich zorgen te hoeven maken over het beschadigen van de achterkant van de machine of andere obstakels op het werkterrein.

Comfortabele werkomgeving
In de ruime en comfortabele cabine met uitstekend zicht en beenruimte geniet de machinist van comfort en raakt hij minder snel vermoeid. Alle hydraulische functies zijn volledig servogestuurd, waardoor de eigendoms- en bedrijfskosten worden verlaagd en er minder stilstand is. De cabine heeft tevens de volgende kenmerken:

Verwarmde, luchtgeveerde stoel
COMPASS-display
Ergonomische joysticks
Geluidsdrukniveau bij de machinist van een rijdende machine 70 dB(A) ISO 6396
Gemiddeld geluidsdrukniveau buiten de cabine 99 dB(A) ISO 6395 – dynamische test

Volledige omschrijving

Compass-bedieningspaneel
Complete Operational, Maintenance, Performance and Security System (compleet bedienings-, onderhouds-, prestatie- en beveiligingssysteem).
ONTSLUIT de nieuwe functies en ervaar de waarde van het exclusieve COMPASS-bedieningspaneel van de compacte graafmachines van de Cat E-serie

Het COMPASS-bedieningspaneel van de Cat minigraafmachines van de E-serie is specifiek door Caterpillar ontworpen voor compacte graafmachines. Het voegt verschillende nieuwe functies toe aan de machines, waardoor de waarde voor de klant wordt vergroot. Alle volgende functies zijn nu standaard op alle modellen uit de E-serie. Compleet – Alle functies van het bedieningspaneel zijn standaard op alle modellen uit de E-serie. Bediening – Eenvoudige bediening van de schemawisselaar, hydraulische snelkoppeling en brandstofmeter zichtbaar met een druk op de toets. Onderhoud – Onderhoudsintervallen, diagnose en werkuren. Prestaties – Handhaaf het optimale prestatievermogen met de Eco-modus en functies voor het instellen van de opbrengst voor het uitrustingsstuk. Beveiliging – Antidiefstalinrichting met hoofdwachtwoord en een wachtwoord voor elke afzonderlijke gebruiker. Systeem – Ergonomisch ontworpen bedieningspaneel.

Beveiligingssysteem met wachtwoordbeveiliging
Elke compacte graafmachine uit de E-serie wordt nu standaard geleverd met antidiefstalbeveiliging. Wanneer de antidiefstalbeveiliging is ingeschakeld, is een alfanumeriek wachtwoord van vijf tekens nodig om de machine te starten. Er is een hoofdwachtwoord en er kunnen, desgewenst, maximaal vijf gebruikerswachtwoorden worden gemaakt door de eigenaar. Houd uw machine veilig op een druk werkterrein door deze te vergrendelen wanneer u niet in de buurt bent

Afstelbare extra stroomregeling voor uitrustingsstukken
Bij de machines uit de E-serie is de opbrengst van de olie die langs de giek en stick naar het uitrustingsstuk stroomt nu eenvoudig instelbaar. Zowel de standaardhoofdleiding als het optionele secundaire hydraulisch hulpsysteem zijn in te stellen op een schaal van 1-15 met behulp van enkele knoppen op het bedieningspaneel. Stem de stroom af op uw verschillende uitrustingsstukken met één simpele druk op een knop.

Eco-modus
Met deze functie kunt u de machine in een zuinigere vermogensstand zetten met één simpele druk op een knop. Wanneer de machine in deze modus werkt, blijft deze uitstekende prestaties leveren maar wordt er brandstof bespaard dankzij een iets zuinigere motorinstelling. Bespaar geld met de compacte graafmachines van de E-serie.

Continue stroom
Zodra deze functie is ingeschakeld met een knop op de monitor, kunnen de machines uit de E-serie worden gebruikt in de modus voor continue opbrengst. Houd de rolschakelaar voor het hydraulisch hulpsysteem op de rechter joystick gedurende 2,5 seconden in de stand voor de gewenste stroomsnelheid en -richting, en de machine zal die stroomsnelheid handhaven tot deze wordt uitgeschakeld. Handhaaf de hydraulische stroom naar uw uitrustingsstukken op elke gewenste snelheid en in elke gewenste richting met één simpele druk op een knop.

Schemawisselaar
Wissel het bedieningsschema tussen graafmachine en dieplepelbak met één simpele druk op een knop, zonder dat u de cabine hoeft te verlaten. Exclusieve schemawisselaar met drukknop is snel en eenvoudig. (Niet in alle regio’s leverbaar.)

Informatie over onderhoud en prestaties
Houd eenvoudig verschillende onderhouds- en prestatieparameters van uw machine in het oog. Stel de onderhoudsintervallen opnieuw in en zorg ervoor dat de machine de juiste aandacht krijgt, om de levensduur van de machine te maximaliseren.

Nauwkeurige bediening
De graafarm van de Cat 308E2 CR SB is perfect uitgebalanceerd met de hydrauliek om de grote mate van controle te leveren die nodig is voor precisieafwerking en de aanleg van groenvoorzieningen.

De automatische functie voor twee snelheden verbetert de wendbaarheid op het werkterrein door de balans te veranderen tussen snel rijden en controle.
De op de joystick gemonteerde regeling van het extra circuit vergroot de beheersbaarheid van de machine. De intuïtieve bediening maakt precisiewerk mogelijk.
De extra leidingen met snelkoppeling zijn standaard aanwezig, wat betekent dat de Cat 308E2 CR SB bedrijfsklaar wordt geleverd.
De optionele noodkraan voor het neerlaten van de giek en stick heeft een ingebouwde lastmomentbeveiliging.

Hoogwaardig hydraulisch systeem
Levert brandstofbesparingen, efficiëntie, beheersbaarheid en precisie.
Toonaangevend met lastafhankelijk opbrengstverdelingssysteem met variabel slagvolume.

Hefvermogen
Om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de klant van vandaag de dag heeft de 308E2 CR SB een groot hefvermogen en een uitstekende stabiliteit. Dit alles is ondergebracht in een ontwerp met een compacte draaistraal, voor veelzijdigheid op het werkterrein om het werk gedaan te krijgen.

Onderwagen
Uitstekende stabiliteit.
Alnaargelang de toepassing van de klant heeft de Cat 308E2 CR SB drie verschillende rupsopties, waarmee de juiste machineconfiguratie voor het werk kan worden gekozen.

Rubberen rups
Zorgt voor de minste verstoring van de bodem van alle rupsopties en biedt uitstekende tractie op zachte ondergronden. De standaardrups is 450 mm breed.

Stalen rups
Goed voor sloopwerkzaamheden en zware toepassingen. Een rups met drievoudige rupsplaten is leverbaar in twee breedten: 450 mm en 600 mm.

Stalen rups met rubberen platen
De 450 mm brede rupsplaat heeft vier gaten voor het bevestigen van rubberen platen op de stalen rupsplaten. Deze optie voorkomt beschadiging aan verharde wegoppervlakken en beperkt geluid en trilling tijdens het rijden tot een minimum, terwijl de stabiliteit maximaal is.

Bladbreedten
Het dozerblad is een belangrijk en nuttig uitrustingsstuk voor de hydraulische minigraafmachine die wordt gebruikt voor het opvullen van sleuven, nivelleren, aanleg van groenvoorzieningen en het opruimen van het terrein. Er zijn twee bladbreedten leverbaar voor verschillende rupsbreedten. Het blad wordt standaard geleverd met een vervangbaar oplasbaar dozermes, dat is vervaardigd van gehard staal voor een langere levensduur.

Vastsjorpunten
Grote ovale vastsjorpunten bevinden zich op twee plaatsen op de onderwagen. Hiermee kunt u de machine eenvoudig en veilig vastsjorren voor transport.

Motor en onderhoudsgemak
Superieur vermogen met eenvoudige toegang en minimale onderhoudseisen houden u aan het werk.

Motor
De elektronische Cat C3.3B-motor zorgt voor een schone, stille werking met een superieur vermogen en een laag brandstofverbruik en voldoet aan de Amerikaanse EPA Tier 4 Final en EU Stage IIIB-emissienormen.

Eenvoudig onderhoud
Handige onderhoudsfuncties maken onderhoud eenvoudig, wat de uitvaltijd vermindert:

Door de zijkap te kantelen, krijgt u toegang tot het luchtfilter, het hoofduitrustingsstukventiel, de keuzeschakelaar voor extra 1-/2-richtingsopbrengst, de accumulator, het brandstoffilter en de hydrauliekolietank. Hierdoor hoeft u de cabine niet te kantelen tijdens onderhoud aan de machine.
De opendraaiende deur biedt toegang tot de belangrijke componenten en onderhoudspunten, inclusief het controleren en bijvullen van motorolie, het verticaal gemonteerde motoroliefilter, de startmotor en de dynamo.
S·O·SSM-kleppen voor oliemonsterafname zorgen voor een gemakkelijke monsterafname van de hydraulische vloeistof voor preventief onderhoud.
De 308E2 CR SB is voorbereid voor Product Link™ en het Cat Product Link-systeem vereenvoudigt het traceren van machineparken. Met behulp van satelliet- of mobieletelefoontechnologie geeft het systeem automatisch informatie door zoals de locatie, het aantal machine-uren, actieve en opgeslagen servicecodes en beveiligingsalarmen.

Ecomodus
Werk zoveel mogelijk standaard in ecomodus om zo min mogelijk brandstof te verbruiken in de meeste toepwerkzaamheden.

Klantondersteuning
Uw Cat dealer staat klaar om u bij te staan bij de aankoopbeslissing en alles wat daarop volgt.

Financieringspakketten kunnen aan uw behoeften worden aangepast
De ongeëvenaarde beschikbaarheid van onderdelen houdt u productief
Vergelijk machines met schattingen van de levensduur van componenten, preventief onderhoud en de productiekosten
Voor meer informatie over Cat producten, dealerdiensten en industrieoplossingen kunt u terecht op www.cat.com

Groot assortiment uitrustingsstukken
Er is een uitgebreid assortiment Cat uitrustingsstukken leverbaar dat speciaal is ontworpen om het meeste uit uw machine te halen. Deze uitrustingsstukken bieden uitstekende waar voor uw geld door hun hoge productiviteit en lange levensduur. De volgende uitrustingsstukken zijn leverbaar:

Laadbakken (zware uitvoering en grote capaciteit)
Kantelbare en zwenkbare slotenbakken
Hydraulische hamers
Grondboren
Trilverdichters
Scharen
Mechanische koppeling met dubbele vergrendeling
Hydraulische koppeling met dubbele vergrendeling
Voor maximale prestaties en productiviteit zijn mechanische en hydraulische snelkoppelingen van Cat geschikt voor alle standaarduitrustingsstukken. De machinist kan gewoon het ene uitrustingsstuk losmaken en een ander uitrustingsstuk aankoppelen. Extra leidingen voor enkelwerkende functie (hamer) en dubbelwerkende functie (grondboor) met snelkoppelingen zijn standaard. Op deze manier is de machine geschikt voor allerlei toepassingen zonder dat de extra leidingen opnieuw hoeven te worden geconfigureerd. De veelzijdigheid wordt verder vergroot met de optie van een tweede hulpvoeding (voor het draaien van de grijper).

Kenmerken

Motor

Motor producent
Caterpillar
Motortype
C3.3B
Nettovermogen
48.5 [65]
kW [ PK ]
Brutovermogen
49.7 [66.6]
kW [ PK ]
Emissie rating
Tier 4F
Alle kenmerken

Afmetingen

Transportlengte
6.340
mm
Hoogte
2.550
mm
Breedte onderwagen
2.320
mm
Lengte onderwagen
2.903
mm
Binnendraaier
Ja
Reikwijdte
7.020
mm
Reikwijdte maaiveldhoogte
6.820
mm
Graafdiepte
4.150
mm

Inhoud Tanks

Brandstoftank
125
ltr
Hydraulischetank
82
ltr

Vermogen

Bodemdruk
36.3 [5.26]
kPa [ PSI ]
Graafkracht graafarm
35,10
kN
Graafkracht bak
60,20
kN
Hefvermogen op maaiveldhoogte op 4m
3.650
kg
Pompopbrengst
150
ltr/min
Bedrijfsdruk
280 [4061]
bar [ PSI ]
Geluidsdruk in cabine
70
dB(A)
Geluidsdruk buiten cabine
99
dB(A)

Gewicht

Bedrijfsgewicht
8.400
kg
Vergelijking
Bruto vermogen
Netto vermogen
Breedte machine
Binnendraaier
Reikwijdte
Graafdiepte
Brandstoftank
Hydraulische tank
Graafkracht
Opbreekkracht
Hefvermogen
Pompopbrengst
Bedrijfsgewicht
CAT 308E2 CR
49.7 [66.6]
48.5 [65]
2320
Nee
7540
4690
125
82
35.1
60.2
3650
150
8400
kW [PK]
kW [PK]
mm
Ja/Nee
mm
mm
ltr
ltr
kN
kN
kg
ltr/min
kg
Hitachi ZX85USB-5
-
34.1 [45.7]
2200
Nee
7700
4510
120
56
32
55
3320
200
8470
kW [PK]
kW [PK]
mm
Ja/Nee
mm
mm
ltr
ltr
kN
kN
kg
ltr/min
kg
Takeuchi TB290
52 [69.7]
-
2200
Nee
7435
4580
120
60
36.3
59.1
-
236.6
8800
kW [PK]
kW [PK]
mm
Ja/Nee
mm
mm
ltr
ltr
kN
kN
kg
ltr/min
kg
Kubota KX080-4a
-
46.5 [62.3]
2200
Nee
7330
4600
115
75
38.1
65.2
2650
169.2
8315
kW [PK]
kW [PK]
mm
Ja/Nee
mm
mm
ltr
ltr
kN
kN
kg
ltr/min
kg
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder
  • De grootste in grondverzet sinds 1926
  • Gemakkelijk te financieren
  • Standaard 2 jaar garantie

Uitrusting

Uw graafmachine wordt standaard geleverd met:

Blaupunkt radio

De Blaupunkt Dresden radio speelt uw radiozender of muziek via USB en Bluetooth.

Hydraulische snelwissel

Met deze CW 10 snelwissel met 4 ton lasthaak gebruikt u eenvouding en snel alle mogelijke graafmachine bakken.

Slotenbak

De universele brede slotenbak (1500mm) met een inhoud van 400 liter vormt de basis voor iedere klus.

BMWT keuring

Deze keuring verzekert u van een veilige graafmachine die aan alle regel- en wetgeving (bijvoorbeeld ARBO en VCA) voldoet.

Extra's

Tijdelijk wordt uw graafmachine geleverd met de volgende gratis extra’s:

Vetspuit inclusief vetpatroon

Met deze hoogwaardige Cat vetspuit houdt u uw graafmachine in topconditie.

Magnetische zwaailamp

De zwaailamp garandeerd te allen tijde uw veiligheid.

Volle dieseltank

U kunt direct aan de slag met uw nieuwe graafmachine.

Cat kledingpakket

Met deze Cat softshell jas, pet en werkhandschoenen bent u klaar voor elke opdracht.

  • De grootste in grondverzet sinds 1926
  • Gemakkelijk te financieren
  • Standaard 2 jaar garantie

Opties

U kunt uw graafmachine uitbreiden met de volgende opties:

Dieplepelbak

€ 1155,-
Meer info

De dieplepelbak is een universele bak voor smaller graafwerk met een breedte van 900mm en 352 liter inhoud.

Financieren
Wat wordt de looptijd van uw financiering in jaren?
AanbetalingHoogte van aanbetaling
€72.950
Totale bedrag
€1.073
Per maand excl. BTW
Bestel deze CAT
*onder voorbehoud van acceptatie door CAT Finance
Uw gegevens
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder

Pon Equipment BV

Donkerekade 2, 4214 KD Vuren
info@poncompact.nl, 018 - 351 5070
Ageeth
helpt u graag verder
Erik
helpt u graag verder
Marco
helpt u graag verder
De cart is nog leeg!

Bekijk onze producten en vind uw CAT naar keuze.

Minigravers
Bekijk alle
Wielladers
Bekijk alle